Kosten

Wij taxeren tegen scherpe tarieven

Wij zijn transparant in onze kosten en taxeren tegen scherpe tarieven.

Wij hebben ons taxatieproces gestandaardiseerd en maken gebruik van een werkwijze waarbij rollen en verantwoordelijkheden zijn gescheiden.

Ons uitgangspunt is dat een taxatie tot stand komt vanuit een inspanning die een corporatie en taxateur allebei leveren. Een corporatie heeft kennis van haar vastgoedbezit en beheert haar data. Wij als taxateur maken een inschatting van de waarde, maar helpen voorafgaand ook bij het vertalen van de brongegevens naar bruikbare informatie voor het uitvoeren van de taxatie.

Datakwaliteit als kostendrukkend middel

Wij kijken aan de voorkant van het proces mee over de schouder van onze klanten en hebben een sterke focus op datakwaliteit.

Ons doel is niet alleen een consistente en volledige aanlevering van brongegevens. Juist de kwaliteit van brondata maakt verschil voor de kwaliteit van een taxatie. Een gevalideerde dataset heeft als resultaat dat wij minder tijd kwijt zijn gedurende het proces en de kwaliteit van het eindproduct omhoog gaat.

Inzicht in de kosten van een taxatievraagstuk?

Wij zijn transparant over de kosten die wij rekenen. Als het gaat om modelmatige taxaties rekenen wij stuksprijzen. Bij ander type taxaties kan meer maatwerk worden gevraagd.

Wij besteden veel tijd en energie aan de voorkant van het proces om daarmee scherpe prijzen te offreren. Vragen hierover? Stel ze gerust. Binnen één werkdag leveren wij een prijsindicatie.

Tarieven handboek taxaties

Efficiency voordelen drukken zich uit in lagere kosten

Een marktwaarde taxatie voor corporatie is geregisseerd vanuit een strak jasje. Wij drukken dit voordeel uit in lagere kosten voor onze klanten.

Het startschot was de introductie van het handboek marktwaarde en taxeren vanuit een uniform waardebegrip. De vervolgstap was voor veel corporaties het werken met gecertificeerde Taxatie Management Software. Wij hebben onze expertise over vastgoedrekenen benut in onder andere het eigen maken van de diverse softwarepakketten en zijn bekend met de software van bijvoorbeeld Aareon, Flux, Ortec en Reasult

Onze tarieven zijn gebaseerd op de kosten per waarderingscomplex. In de rekentool geven we een indicatieve prijsopgave voor de kosten van portefeuilletaxaties. Uiteraard afhankelijk van de grootte en samenstelling van een portefeuille. Verder zien wij een belangrijk aandachtspunt in de complexindeling. Om tot een zuivere waardering te komen is een gelijksoortige indeling van een complex een randvoorwaarde. Dat betekent het indelen naar locatie, (sub)type vastgoed, bouwaard en oppervlakteklassen.

Meer maatwerk is gevraagd voor bedrijfsmatig- en maatschappelijk vastgoed en intramuraal zorgvastgoed. Dit type vastgoed is specifiek van aard en heeft daardoor een beperkte onderlinge vergelijkbaarheid. In overleg met onze klanten bespreken we de juiste aanpak bij deze taxaties en bepalen we een tarief per complex. Daarbij laten we onder andere aan bod komen of we uitgaan van een interne of externe opname. Uiteindelijk alles met het doel om te komen tot een betrouwbare en dus bruikbare uitkomst van de taxaties.

Daarnaast voldoen onze taxaties uiteraard aan alle eisen die vanuit het NRVT en toezichthouders worden gesteld en worden de taxaties uitgevoerd in gecertificeerde software.

Wonen

Kosten per complex

€ 200

€ 125

Parkeren

Kosten per complex

€ 175

€ 125

Bedrijfsmatig en maatschappelijk vastgoed

Kosten per complex

Op aanvraag

Op aanvraag

Intramuraal zorgvastgoed

Kosten per complex

Op aanvraag

Op aanvraag

Transparantie is een van onze kernwaarden. Transparantie in wat we doen, transparantie in wat onze klanten daarvoor betalen.

In de module kunt u zelf berekenen wat de kosten zouden zijn voor het laten taxeren van uw portefeuille, inclusief een stevige korting als u besluit om voor lange tijd met ons samen te gaan werken.De taxatiekosten voor Bedrijfsmatig Onroerend Goed (BOG) en Intramuraal Zorgvastgoed zijn afhankelijk van meer factoren. We gaan graag met u in gesprek om ook voor deze typen vastgoed tot een prijsopgave te komen voor een taxatieopdracht.

Datakwaliteit – Tips & Tricks

Laat uw gegevens achter en ontvang onze checklist datakwaliteit

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een indicatieve prijsopgave maken voor uw portefeuille?