Taxatie van uitpondwoningen

Corporatie Taxaties voert taxaties uit voor de jaarrekening van woningcorporaties.

Woningcorporaties die woningen verkopen aan natuurlijke personen voor eigen bewoning moeten aan strikte wet- en regelgeving voldoen. De waarde die geldt is de meest recente WOZ-beschikking of de waarde die wordt vastgesteld aan de hand van een gevalideerd taxatierapport door een taxateur

Het verkrijgen van inzicht in de waarde door gebruik van het begrip marktwaarde vrij van huur en gebruik (leegwaarde). Om tot een weloverwogen beslissing te komen geeft een taxatie de meest actuele waarde. Niet alleen omdat een taxateur daarmee alle object specifieke kenmerken kan laten meewegen. Des te meer omdat de peildatum van een WOZ-beschikking een jaar terug in de tijd ligt.

Om tot een weloverwogen beslissing te komen geeft de marktwaarde vrij van huur en gebruik de meeste accurate ondersteuning

Situaties waarin een woningcorporatie een huurwoning verkoopt kunnen zijn het verkopen aan een zittende huurder of verkoop bij mutatie (uitpond). Als een corporatie verkoopt aan deze doelgroepen gelden verkoopwaarden die onder meer te maken hebben met toestemming van de Autoriteit Woningcorporaties.

Corporatie Taxaties is op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt. Heeft u een taxatievraagstuk of wilt u van gedachten wisselen over een aanpak bij verkoop van woningen? Laat het ons weten. Onze specialisten denken graag mee.

Datakwaliteit – Tips & Tricks

Laat uw gegevens achter en ontvang onze checklist datakwaliteit

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten over onze aanpak?